8 december 2019
15:00

Månsarps IBK B

Referat: Hovslätts IK B - Månsarps IBK B

Ett derby, med viss karaktär av känslor, men det hettade aldrig till rejält. Även om det blev lite tjafs emellanåt. Men mest präglades matchen av fart, misstag, och ett Hovslätt som framförallt i första perioden var ditinkta i avsluten

Första perioden vinner Hovslätt med 4-1. Och från läktrarhåll noterar vi iallafall att 3 av målen är misstag från vår sida. 2 av målen vi bjuder på, försöker vi lägga pass bakom ryggen, men till motståndare. Och när vi reducerat till 3-1, så tappar vi boll i egen zon till 4-1.
Deras 1-0 mål, görs av Anton Hillesjö, en kille med division 1 meriter som valt att inte satsa ordentligt denna säsong. Man såg dock vid deras 1-0, att han visste direkt vad han skulle göra när bollen kom, vänder bort våran back och sätter bollen.
Som sagt första perioden ganska tung. Men det blev bättre i andra.

Känns om vi kommer ut som ett nytt lag i andra perioden. Vi vinner denna med 2-0, och ställningen är då 4-3 efter 2 perioder. Det är firma Berglund/Hvirf som levererar dubbelt upp. Vi har chanser att kvittera i perioden också, men tyvärr vill inte bollen in. Tycker alla femmorna höjde sig i denna period, kul.

Innan tredje börjar så handlar samtalen på läktaren om att det inte varit några utvisningar än.
Men då kommer väldigt otajmad/brutal tackling på Magnus, som flyger in i sargen. Så vi får PP 5 minuter. Magnus kan tyvärr inte spela mer.
Vi gör ett mål under dessa 5. Så ställningen 4-4. Med lite mer tålamod och skärpa, kunde vi tryckt in ytterligare något tycker jag. Målskytt var Marcus Lundin, som placerat sig framför mål, och tämligen fri gör han mål efter skott av Hampus.
Hovslätt går stärkta ur detta. Och när de blivit fulltaliga tar de åter ledningen med 5-4. Vi åker på utvisningar 10:09 och 12:57. På den senare utvisningen så gör Hovslätt 6-4, med ett bra PP.
7-4 kommer också efter ett skott som går på våran back in, och ställer Hampus.
Efter detta tar vi en timeout.
Vi får igång lite mer anfall. Och ett tröstmål görs också av William Bergendahl, som var påpasslig framför målvakten, efter skott från Hugo Krantz.

Surt med förlust igen. Första perioderna måste dock bli bättre generellt.